FASCONAL

FASCONAL

In Stoc

Pret: Pret: 7,00 RON
Pretul include TVA
 
 
Mod de Prezentare
Fasconal este analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina, analgezic prin codeina; sedativ prin fenobarbital, stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.Indicat pentru Cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa

Fasconal 20 comprimate

 

Contraindicatii

 

Alergie sau intoleranta la una din componente, intoleranta gastrica, porfirii hepatice; prudenta la renali, hepatici, anemici, in stari hemoragice si in conditii de hipoxie; se va evita in ultima luna a sarcinii si la copiii mici. Prudenta cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii) si cu sulfamide hipoglicemiante (risc de hipoglicemie). Codeina continuta figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

 

Efecte Adverse

 

Eruptii cutanate alergice, fenomene de iritatie a mucoasei digestive si microhemoragii (prin acidul acetilsalicilic); administrarea prelungita de doze mari poate fi cauza de leziuni renale, leziuni hepatice si methemoglobinemie (prin fenacetina); constipatie, rareori dependenta (prin codeina).

 

Mod de Administrare

 

Cate 1 comprimat la nevoie, 3-5 comprimate/zi.

 

Compozitie

 

Comprimate continand acid acetilsalicilic 200 mg, fenacetina 200 mg, cafeina citrica 50 mg, codeina fosforica 10 mg, fenobarbital 25 mg (flac. cu 20 buc.).

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: