Gynozol 400mg Capsule Vaginale

Pharco

Fara stoc

Pret: Pret: 5,93 RON
candidoza, vaginala
Pretul include TVA

Acesta este un medicament care se ridica din farmacie, in baza prescriptiei de la medic.

Compozitie si mod de prezentare

O capsula moale vaginala contine: Miconazol nitrat 400 mg 

Indicatii

Infectii vaginale si vulvovaginale cauzate de Candida albicans sau alte specii de Candida la femei gravide (in trimestrele II si III de sarcina) si ne-gravide; candidoza vaginala secundar suprainfectata cu bacterii gram-pozitive (stafilococi, streptococi);Tratamentul simptomatic al leucoreei insotita de prutrit vulvo-vaginal, atunci cand se suspicioneaza candidoza, mai ales in cazul femeilor cu antecedente recente de candidoza vulvo-vaginala.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Precautii In cazul aparitiei unor reactii de tip sensibilizare sau iritatie locala, se recomanda intreruperea tratamentului. Se recomanda asocierea la tratamentul specific a masurilor de igiena locale, inclusiv pentru prevenirea reinfectarii. Aceste masuri igienice includ utilizarea de lenjerie de bumbac in locul celei din materiale sintetice.Interactiuni: Se recomanda a se evita contactul capsulelor vaginale Gynozol cu prezervativele din cauciuc sau diafragmele contraceptive deoarece baza emolienta a primelor poate afecta latexul de cauciuc. Atentionari speciale Sarcina si alaptarea Gynozol 400 mg poate fi utilizat in timpul sarcinii. In timpul lactatiei: Nu se cunoaste daca imidazolii administrati intravaginal sunt excretati in laptele matern. In documentatiile medicale nu au fost semnalate probleme de acest tip la oameni. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje nu au fost raportate

Reactii adverse

Capsulele vaginale moi GYNOZOL 400 mg sunt bine tolerate dar, ca si in cazul altor antifungice continand imidazoli, rareori pot apare semne de potentiale efecte secundare, in special senzatii de arsura si prurit la nivel vaginal.

Administrare

Doza recomandata: se introduce o capsula de GYNOZOL 400 mg adanc in interiorul vaginului (exceptand perioada sarcinii, in care inserarea se face mai putin profund), o data pe zi, seara la culcare, timp de 3 zile consecutiv. Se poate repeta daca este necesar. In cazul pacientelor gravide, diabetice sau care utilizeaza medicamente de tip corticosteroid se recomanda repetarea curei de tratament de 3 zile. De asemenea, in cazul infectiilor fungice vaginale recurente severe sau al infectiilor cu germeni mai putin sensibili, cum este Candida glabrata, se recomanda aplicarea unui tratament mai prelungit, de pana la 10-14 zile. 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: