SANOVITA HRISCA SEMINTE

SEMINTE HRISCA

Fara stoc

Pret: Pret: 3,50 RON
Pretul include TVA

HRISCA SEMINTE

Hrisca este superioara graului din multe puncte de vedere:contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lizina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.

Este o excelenta proteina vegetala, contine 8 aminoacizi esentiali, inclusiv lizina.

Compusii din hrisca:70-80% din masa fructelor de hrisca, este reprezentata de amidon, din care 25% este amiloza si 75% amilopectina.Proteinele se afla intr-un raport de 18% (dintre care cele cu aport biologic deosebit sunt peste 90%), printre care se numara gluteina si globulina, si se evidentiaza concentratia deosebita de aminoacizi esentiali precum arginina, lizina, threonina,triptofanul, cisteina.

Continutul in minerale este de asemenea ridicat:fier, zinc, seleniu.Un rol deosebit il au compusii cu valoare antioxidanta cum este rutinul si taninurile.

Hrisca a constituit mult timp sursa principala de extragere a rutinului din care se obtine rutozidul.

Un alt compus important este fagopyrina, substanta toxica ce provoaca la unele persoane fenomelul de fotosensibilizare.Datorita lipsei de gluten, am mai spus, poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus, sau cei cu boala celiaca(enteropatia glutenica).

S-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara dar si un  supliment "medical" pentru diabetici.

Terciul de hrisca cu lapte vegetal are rol in combaterea diabetului dar are rol si in cresterea secretiei unui neuromediator-dopamina-cu rol in combaterea depresiei.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau Bun

Introduceti codul din imagine: